Bölüm Hakkında

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sivas Meslek Yüksek Okulu 2019 yılında ülkemiz savunma sanayi kuruluşlarına nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Meslek Yüksek Okulumuzda Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri bölümü bünyesinde Uçak Teknolojisi Ön Lisans Programı yer almaktadır. Bu program ile hava aracı parçalarının imalatı ve hava aracı bakım onarımı ile ilgili faaliyet gösteren işletmelerde ve havayollarında, havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yanıt veren, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gereken  mesleki yetkinlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bölümümüzde gerekli alt yapı çalışmaları tamamlandığında öğrenci alımına başlanılacaktır.