SİVAS MESLEK YÜKSEKOKULU - Hakkımızda

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulu 2019 yılında ülkemiz savunma sanayi kuruluşlarına nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Meslek Yüksekokulumuzda Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri bölümü bünyesinde İnsansız Hava Aracı (İHA) Teknolojisi ve Operatörlüğü ön lisans programı yer almaktadır. Bu program ile insansız hava aracı tasarımı, imalatı ve hava aracı operasyonu ile ilgili faaliyet gösteren işletmelerde havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yanıt veren, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gereken mesleki yetkinlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Yüksek Okulumuzda 1 Dr. Öğr. Üyesi ve 3 Öğretim Görevlisi görev yapmaktadır. İHA Teknolojisi ve Operatörlüğü programımız, TUBITAK-UZAY, TUBITAK-SAGE, TUSAŞ, ASELSAN ve ROKETSAN gibi savunma sanayii kuruluşlarıyla iş birliği içerisindedir.

Gerekli alt yapı çalışmaları tamamlandığında öğrenci alımına başlanılacaktır.